HTML-kode linjeskift

Der er flere måder at kode linjeskift på i HTML-kode. Som nybegynder indenfor HTML vil man ofte starte med at skrive en tekst i et <p>-tag og komme til et punkt hvor man synes der skal være et linjeskift, men ikke ane hvordan man får det ind i teksten. Her kan du se hvordan du laver et linjeskift i HTML på 2 forskellige måder.

Hvordan laver man mellemrum i HTML?

Som sagt er der to måder at gøre det på, begge ganske nemme at udfører, men generelt vil man foretrække en ene over den anden. De to metoder er:

  1. Linjeskift-tag <br>
  2. Nyt tekstafsnit <p> (anbefales)

1. HTML-kode mellemrum mellem tekst

Vi starter med den nemme måde, nemlig ved at bruge tagget <br> der tidligere har set således ud </ br>. Alt du skal gøre her er at indsætte det efter det ord i teksten du ønsker at have et nyt afsnit ved. Koden ser sådan ud:

<p>Jeg vil gerne lave et mellemrum i teksten lige her,<br>så denne tekst kommer på næste linje.</p>

Du kan også bruge tagget til at manipulere tekstafsnittet endnu mere og indsætte to tags lige efter hinanden for at få mere mellemrum mellem teksten. Det ser sådan her ud:

<p>Jeg vil gerne lave endnu mere mellemrum i teksten lige her,<br><br>så der kommer mere afstand til denne tekst på næste linje.</p>

Det er lidt tag der opfordrer til en hurtig løsning der i virkeligheden ikker er særlig god, hvis man gerne vil strukturere sin HTML godt fra start af og gøre den nemmere at style med CSS senere.

Nyt tekstafsnit i HTML

I stedet bør du lavet et helt nyt tekstafsnit el. paragraf i din HTML-kode. Det betyder altså at du skal bruge et <p> tag til at lave dine afsnit med mellemrum med.

Når du skal lave dette i din HTML-kode vil det gøres præcis som du laver dine andre tags, altså sådan her:

<p>Mit første afsnit med tekst er her.</p>
<p>Mit andet afsnit med tekst er her.</p>

Det enester der er gjort for at skabe et nyt afsnit med mellemrum, er at opdele teksten i to HTML paragraf tags.

Som altid er du velkommen til at kopiere kode til dit eget website, og må også gerne stille spørgsmål for yderligere modificering af koden.

Skriv en kommentar